Workshop handgraveren

Datum: Zondag 28 januari van 13:00- 17:00. Deze workshops worden gegeven door gastdocent/graveur van het Nederlands gilde van goudsmeden, Lidie Borghouts.

Minimaal 4 en maximaal 6 personen per dagdeel. Zie Inschrijvingsformulier

Graveren Handgraveren

 

Tijdens deze workshop maak je kennis met het hand graveren op een koperen plaat (0,8 mm dik). Met behulp van een burijn (graveersteker) worden er eigenhandig versieringen of letters gegraveerd op een koperen plaatje dat naar eigen idee wordt vormgegeven. In de cursus wordt uitgelegd hoe de burijnen gebruikt moeten worden om lijnen en arceringen handmatig te graveren. Ook de trembleer techniek komt aan bod: een techniek om contrast in de tekening aan te brengen. Elke cursist gaat naar huis met een zelfgemaakt werkstuk in de vorm van naamplaat, een sleutelhanger en/of sieraad. Een geschikte cursus voor een ieder die kennis wil maken met een oeroud en authentiek ambacht en versieringstechniek op metaal.

Graveertechnieken

Kosten

Workshop hand graveren: 85,- pp. excl. BTW Duur: 4 uur Kosten zijn incl: gebruik van gereedschap, materiaal, thee/ koffie en professionele begeleiding Adres: Tramkade 20 te Hertogen Bosch. Zie Routeomschrijving