Workshop handgraveren

Datum: Zondag 4 november 2018

Deze workshops worden gegeven door gastdocent Jacqueline Jimmink in het atelier van Metalartcreations. Men kan kiezen voor s'morgens van 9:30-12:30 of s'middags van 14:00-17:00.

Maximaal 5 personen per workshop. Zie Inschrijvingsformulier

HandgraverenHandgraveren -Jimmink

Tijdens deze workshop maak je kennis met het hand graveren op een koperen plaat (0,8 mm dik). Met behulp van een burijn (graveersteker) worden er eigenhandig versieringen of letters gegraveerd op een koperen plaatje dat naar eigen idee wordt vormgegeven. In de cursus wordt uitgelegd hoe de burijnen gebruikt moeten worden om lijnen en arceringen handmatig te graveren. Ook de trembleertechniek komt aan bod: een techniek om contrast in de tekening aan te brengen. Elke cursist gaat naar huis met een zelfgemaakt werkstuk in de vorm van naamplaat, een sleutelhanger en/of sieraad. Een geschikte cursus voor een ieder die kennis wil maken met een oeroud en authentiek ambacht en versieringstechniek op metaal.

Ideaal ter voorbereiding of ter oriëntatie voor deelname aan een Basiscursus HANDGRAVEREN die Jacqueline in de toekomst gaat geven bij Metalartcreations.

Kosten

Workshop hand graveren: 65,- pp. inclusief materiaalkosten. Duur: 3 uur Kosten zijn incl: BTW, materiaal, thee/ koffie en intensieve begeleiding Adres: Tramkade 20 te Hertogen Bosch. Zie Routeomschrijving.

Inschrijven bij Jacqueline Jimmink – info@jacquelinejimmink.com – tel. 06.23444297 – www.jacquelinejimmink.com