Opleiding goud en zilversmeden

Oktober 2019 t/m Juni 2020 cursussen edelsmeden.

Welkom op de academie van Metalartcreations. Tijdens de cursussen van 3 uur per week leert men onder professionele begeleiding van Birgit Doesborg om met verschillende soorten technieken in non-ferro metalen kleine constructies te maken.

Goudsmeden is een eeuwen oud ambacht waarbij men juwelen maakt d.m.v kleine constructies in zilver, goud of andere edelmetalen. Zilversmeden is een ambacht waarbij men gebruiksvoorwerpen maakt d.m.v. smeden. Te samen noemen we dit Edelsmeden. Van edelmetalen maakt men sieraden die men kan dragen, van onedel metalen kan men sierobjecten maken.

Deze opleiding edelsmeden is voor individuen en start in elk nieuwe seizoen per oktober en eindigt eind juni. Wekelijks 3 uur.

Gevorderde en beginners zitten samen in een groep, door van elkaar te leren stimuleert het groepsproces.

De workshops zijn voor groepen en worden jaarlijks ingepland, dit zijn educatieve workshops voor één dag in verschillende technieken en materialen. Zie hiervoor op Workshops.

Inschrijven kan op elk moment, zodra er plek is ontvangt u een bevestiging van deelname. De volgorde van inschrijving bepaald wie er als eerste mag deelnemen aan de cursus. 3x per seizoen zijn er 12 lessen, zou men in oktober niet kunnen starten dan wordt u automatisch verschoven naar januari.

Tijden:

  • maandagavond 19:00-22:00
  • dinsdagochtend 9:30-12:30
  • dinsdagavond 19:00-22:00
  • donderdagochtend 9:30-12:30
  • donderdagavond 19:00-22:00

Voorwaarden en inschrijving.

Beginners en gevorderden cursisten zitten bij elkaar in een groep zodat men van elkaar kan leren.

Keuze:

Cursussen edelsmeden

Zelf uw eigen sieraad of object smeden onder begeleiding van een vakkundig docent. Bij het maken van sieraden of kleine gebruiksvoorwerpen speelt mystiek geen rol, wel oefening, geduld en toewijding. Birgit Doesborg begeleid u op een ontspannende manier door het gehele proces van ontwerp tot afwerking. Er zijn max.9 cursisten per les aanwezig zodat er voldoende aandacht besteed kan worden aan elk persoon en de kwaliteit van de cursus hoog blijft.

Na het maken van een prachtig sieraad heeft u een andere kijk op sieraden gekregen. Voor de gevorderde cursisten zijn er workshops in speciale technieken. De cursisten bepalen zelf hun opdracht, waarbij de docent kijkt naar welke technieken er beoefend kunnen worden via het ontwerp.

Het doel bij de cursus Edelsmeden is niet alleen het beoefenen van de techniek maar ook om de cursisten te stimuleren in hun eigen creativiteit!

Foto's van sieraden gemaakt door cursisten zijn te zien op Facebook.

De korte cursussen (12 lessen) zijn bedoeld om beginners kennis te laten maken met het vak Edelsmeden, na 12 weken kan men kiezen of men verder gaat voor het hele seizoen of dat men ermee stopt. Gevorderden gaan voor een heel seizoen en kunnen nadat ze één jaar hebben deel genomen een certificaat ontvangen van Metalartcreations. Dit certificaat houdt in dat men 3 vaste opdrachten maakt.

Certificaat-Metalartcreations

Inschrijvingen kunnen het hele jaar door opgestuurd worden, men komt dan op de inschrijflijst te staan en wordt via de mail bevestigd zodra deze binnen is.