Workshop edelsmeden

Niks met kraaltjes enzo, nee het gaat hier om het echte vakwerk Goudsmeden, waarbij men leert hoe het metaal gezaagd, gesoldeerd, gesmeed en gepolijst wordt. U mag zelf bepalen welk sieraad u maakt.

Workshop-edelsmeden

Het gaat hier om een gezellige creatieve middag/dag te beleven met vrienden, collega's, kennissen, of familiedag.   Maak kennis met het vak edelsmeden en laat u inspireren door het vuur. Samen aan een sieraad/object werken of ieder voor zich, er zijn mogelijkheden genoeg. Natuurlijk kan men niet binnen 1 dag dit technisch en ingewikkeld vak leren, wel krijgt men een goede indruk hoe sieraden gemaakt worden. Na afloop gaat iedereen met een eigen gemaakt, uniek sieraad, naar huis. U begint met een ontwerp te tekenen, hiervoor kan men in tijdschriften en boeken kijken voor ideëen, daarna probeert men het ontwerp drie dimensionaal in karton uit te werken, zodat u een mal heeft voor het te zagen onderdeel van het sieraad/object. Men mag zelf bepalen wat men maakt.( LET EROP DAT ER VOOR DE EERSTE KEER EEN NIET TE MOEILIJK ONTWERP GEMAAKT WORDT, HOUD HET SIMPEL MAAR WEL LEUK!, OOK IVM DE TIJD).

De tweede stap is materiaal uit zoeken, dit kan zijn koper, messing, alpaca, tombak of zilver en gaat men de onderdelen die men nodig heeft uitzagen, vijlen, buigen, smeden. Derde stap is de onderdelen aan elkaar vast solderen met behulp van een soldeerpistool. Laatste stap is de afwerking, het polijsten van het sieraad/object. Ook voor deze workshop gelden dezelfde voorwaarde als bij de andere cursussen/workshops. Aantal deelnemers: min. 4 en max 8 personen Zie voorwaarden en inschrijving.

Kosten

Workshop Edelsmeden: €125,00 p.p. excl.BTW Tijd: 6 uur Inclusief: - materiaal, koper, messing, alpaca, tombak, zilver mits men beneden de 5 gram blijft. - gebruik van gereedschap - intensieve begeleiding van de docent goudsmeden - koffie/thee of een ander drankje