Workshop emailleren

14 April 2018 Masterclass Workshop emailleren voor goudsmeden. Deze workshop wordt gegeven door gastdocent Anne-Marie Huf, zij is lid van de Vereniging van Nederlandse Emailleurs (“VNE”) en geeft die dag (6uur) een speciale workshop emailleren op 925 zilver. U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier. Kosten 105,- euro pp. incl. materiaalkosten. Van 10:00-17:00 met 1uur pauze.

Emaille is een harde laag van speciaal geprepareerd glas, die op metaal (meestal koper of fijn zilver) aangebracht wordt, op een temperatuur van ongeveer 750 tot 900 graden. We werken met twee soorten email, opake (ondoorzichtige) en transparante (doorschijnende). Doormiddel van een spatel of kwast wordt het emaille aangebracht op het metaal. Voor het branden hebben we een speciale emailleeroven. Wij gebruiken koper als metaal drager en een oven om te branden. Ook bestaat er de mogelijkheid om te experimenteren met werkstukjes.

Er zijn verschillende emailleer technieken zoals:

  • Email cloisonne, de emaillen worden gescheiden door een dunne metalen strip of draad.
  • Email champleve, op een geëtste plaat wordt een laag transparant email aangebracht.
  • Email fenetre, in een geraamte van draadwerk of door figuratief uitzagen van kleine openingen (ajour zagen) wordt email aan gebracht zodat dit doorschijnend wordt, net als een raam dus.
  • Email peinture, hierbij wordt het email rechtstreeks op het metaal aan gebracht, net als bij schilderen.

emaillerenWorkshop-Emailleren

Meer info over inschrijvingen zie: Voorwaarde en inschrijvingen Deze workshop is ook geschikt als kinderfeestje voor kinderen vanaf 10 jaar!

Adres: Zie Routeomschrijving.

Inschrijven kan via contactpagina of bel voor een afspraak Birgit Doesborg Tel: 06-38343719

Kosten

Kosten: 75,- pp. inclusief materiaalkosten.

  • email
  • koper

Zou men met puur zilver willen werken wordt dit per gram afgewogen en betaald.

Duur: 4 uur

Kosten zijn incl: BTW, materiaal, thee/ koffie en intensieve begeleiding